Tuesday 14 de May de 2024

Iago Cagiao reinventa o clásico bocadillo cardiosaludable na xornada de exaltación do pan de Carral


· O Concello organizou un showcooking e unha maridaxe coincidindo co mes no que, tradicionalmente, celebrábase a Festa do Pan -que, este ano non puido realizarse debido á situación sanitaria-.

A situación sanitaria da covid-19 impediu celebrar, por segundo ano consecutivo, a tradicional Festa do Pan de Carral. Con todo, o Concello organizou unha xornada de exaltación en honra a este produto, así como ao resto da rica oferta gastronómica do municipio. Durante o evento, que se realizou coincidindo coa feira municipal, levou a cabo un showcooking a cargo de Iago Cagiaio, Premio Picado Cidade dá Coruña 2019. Ao longo da demostración, o cociñeiro elaborou varias receitas nas que o pan de Carral foi o gran protagonista. Entre elas, Cagiao atreveuse a reinventar o bocadillo cardiosaludable, un clásico en todas as edicións da Festa do Pan.

Durante o cociñado, Cagiao estivo acompañado por Miguel Viña -responsable da tenda de alimentación Mundo Galego-, que foi indicando ao público asistente que viños maridaban mellor con cada unha das elaboracións. O peche da xornada correu a cargo do grupo Vos Piñeiros Band, que deu un pequeno concerto ao público asistente.

O evento tivo lugar seguindo as medidas de prevención hixiénico-sanitarias para reducir así o risco de contagios pola covid-19.